MBS Cascobouw bouwt casco voor Dura Vermeer

MBS Cascobouw bouwt casco voor Dura Vermeer

In oktober 2015 (week 43) start MBS Cascobouw in opdracht van Dura Vermeer met de realisatie van het casco voor het nieuwe hoofdkantoor van het European Air Transport Command (EATC) op Eindhoven Airport. In het 9.000 m2 grote gebouw worden onder andere een ‘mission control-centrum’, flexibel indeelbare kantoren en vergader- en congresruimtes ondergebracht. Het commandocentrum voor militair luchtvervoer krijgt een zeer duurzaam karakter. Zo wordt het multifunctionele kantoorgebouw onder meer voorzien van speciaal ontworpen daglichtgestuurde gevels. De oplevering vindt naar verwachting in het voorjaar van 2016 plaats.

Het EATC voert als Europees commandocentrum de operationele controle uit van het militair luchtvervoer van België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Italië en Nederland. Diverse defensie-onderdelen van deze landen worden in dit hoofdkwartier ondergebracht.