Bouwen met het oog op de toekomst

U kunt de enigeering van uw project aan MBS Cascobouw uitbesteden. Engineering met goed doordachte ontwerpen in BIM is bij MBS Cascobouw de basis voor elk nieuwbouwproject.De engineering van het betoncasco wordt door MBS Cascobouw zelfstandig uitgevoerd onder minimaal categorie 5 van de Kiwa criteria 73-06.

Flexibel en functievrij bouwen is nodig om de eindgebruiker tegemoet te komen bij eisenveranderingen op termijn. Met het oog op de toekomst wordt daarom meestal gekozen om alle opties zoveel mogelijk open te houden. Een veelgebruikte ontwerpmaatregel is het inbouwen van ruimtelijke en functionele overmaat. Het nadeel hierbij is dat iedere extra meter ruimte en iedere extra kuub beton wel moet worden afgerekend.

In de visie van MBS Cascobouw ligt de oplossing niet in ruimtelijke of technische overmaat maar in de bouwtechnische samenstelling van het casco. Wij richten ons daarom op geïntegreerde gebruiksflexibiliteit waarbij kritieke onderdelen eenvoudig kunnen worden vernieuwd of verbeterd.Wij maken dus een ontwerp in BIM wat het mogelijk maakt om het gebouw met zeer beperkte inspanningen en middelen aan de eisen van ieder moment te laten voldoen. Hiermee worden de functionele, technische en economische levensduur verlengd, dát is duurzaam bouwen.

Ontwerpen in BIM

In het onderstaande filmpje van Vaessen Bouw wordt ontwerpen in BIM op een heldere wijze toegelicht aan de hand van de toepassing bij de ontwikkeling van recreatiepark De Warande in Oosterhout. Voor de nieuwbouw van het recreatiepark heeft MBS Cascobouw het casco verzorgd.

Vraag meer informatie aan of bel 035-588 1888